Skip to content
search
Art Design Home Tour: A Colourful House With An Elegant Mix of Pink And Blue Rooms

Home Tour: A Colourful House With An Elegant Mix of Pink And Blue Rooms

Home Tour: A Colourful House With An Elegant Mix of Pink And Blue Rooms
The exterior of the house designed by lead architect Scott Lee of Muzi Design, with interiors crafted by Sujonohun
By Hong Xinying
By Hong Xinying
June 11, 2020
Designed by local firm Sujonohun, greenery and a sprightly colour palette come together in this modern home where form meets function

French painter Robert Delaunay once wrote that the dynamism of colour “is the most powerful means to express reality”, conveying the beauty of the world to our eyes.

In the leafy Telok Kurau neighbourhood in eastern Singapore stands a modern abode where this mantra holds true. Indeed, the impactful use of colour can instantly transform an interior, as this project by local firms Muzi Design and Sujonohun readily demonstrates. From furnishings in coral tones to walls in Yves Klein Blue, this dynamic dwelling combines vibrant features and lavish attention to detail.

(Related: Home Tour: A Super Chic New York Apartment With A Flair For Patterns)

Guests are greeted by the refreshing sight of the vertical garden and cheerful neon signage sited at the entrance
Guests are greeted by the refreshing sight of the vertical garden and cheerful neon signage sited at the entrance

After finding the perfect site for their dream home, the owners tasked Muzi Design to create a semi-detached house tailor-made for their family of six. Principal architect Lee Song Wee of Muzi Design referred the couple to Sujono Lim and Molina Hun of Sujonohun. The project was then helmed by lead architect Scott Lee of Muzi Design, while Sujonohun spearheaded its interior design.

While the family had a few specific requirements regarding the types of rooms and amenities they wanted, they entrusted both firms with the finer details. “We got involved in the early stages when the house was still in architectural planning and we worked closely with the architects and clients to discuss the layout, before the place was built,” shares Hun, who runs the firm with her husband Lim. “While the architects focused on the overall plans, we worked on the softer elements by examining how each space is designed to suit a certain function or activity.”

(Related: These Apartments Show A Clever Take On The Modern Tuscan Theme)

Coral accents on the feature walls at the living area and the pool contribute to the youthful vibe of this home
Another view of the open-plan living and dining room on the second floor
 

Although the family provided an open brief, the design firm wanted to ensure that the property would still contain personalised elements inspired by each inhabitant. Taking cues from the owners’ preference for rose gold and warm hues, Sujonohun integrated decorative elements in various shades of pink and red throughout. Each of their four sons selected differing pastel tones for the accent wall in their respective rooms, and wanted a feature wall inspired by the Pokémon media franchise at the pool. 

(Related: Home Tour: A House In Tanjong Katong With A Toy Collector's Dream Room)

The 3.5m-long island in the dry kitchen features large-format tiles in blue azul that had to be hoisted up to the second floor
The 3.5m-long island in the dry kitchen features large-format tiles in blue azul that had to be hoisted up to the second floor
The tile design by the pool was inspired by the children's love of the Pokémon media franchise
The tile design by the pool was inspired by the children's love of the Pokémon media franchise

The common areas are located on the second floor—it features the living room, dry and wet kitchens as well as access to the lap pool. Here, the lively mix of coral, blush pink and crimson contributes to the joyful look of the dwelling. “On level two, we created a custom-made mosaic of six different shades of pink for the swimming pool and the adjacent wall,” shares Lim. “From there, we added a few more elements of similar shades to the cabinetry, as well as Kvadrat Soft Cells acoustic panels onto the feature wall in the living and kitchen areas.”

(Related: Home Tour: An Art Deco-Inspired House In Sydney With Surprisingly Elegant Pink Rooms)

The sons’ bedrooms are similarly decked in light wood and stone to create a calming environment
The master bedroom features the Hang sofa from Wendelbo, Viae coffee table from Frag and a rug from Living DNA
Custom-made cabinetry in walnut veneer adds to the cohesive look of the master bedrooom
The son’s bathroom incorporates terrazzo counters and black taps
 

The consistent use of dark wood across all four levels of the house unites the overall design scheme. The master bedroom in the attic continues the rosy palette, applied onto the high-gloss lacquered feature wall as well as various furnishings and decorative pieces. The bold use of blue creates a notably different mood in the study on the second floor and the entertainment den on the basement level.

(Related: Home Tour: A Pastel House That Brings Tropical Style To The Polish Woods)

 

Onyx-effect tiles were selected for easy maintenance of the master bathroom
Onyx-effect tiles were selected for easy maintenance of the master bathroom
This powder room features rose gold Gessi taps as well as terrazzo and tinted mirror panels on its vanity counter
This powder room features rose gold Gessi taps as well as terrazzo and tinted mirror panels on its vanity counter

In contrast, the bedrooms of the couple’s four sons take on a subdued palette. Located on the third floor, these spaces combine light wood with the beautiful textures of stone tiles and terrazzo. Similarly, their bathrooms are clad in monochromatic schemes to create tranquil alcoves.

“We created a custom-made terrazzo vanity counter and feature wall for each bathroom, with fittings in a black finish,” says Hun. “We used the same terrazzo in combination with white oak for their media wall, study and wardrobe.”

(Related: How to Have A Spa Day At Home: Luxury Candles, Haircare, Bath Scrubs and Face Rollers Delivered To You)

Reflective panels and blue cabinetry add to the serene mood in the study
The basement den is crafted as a perfect acoustic environment for movie viewing and video games
 

The colourful accents found throughout the home often serve both form and function. “We foresee echoes caused by the full-length glass windows that flank both sides of the living room; that was the purpose of having the Kvadrat acoustic panels—to help with sound absorption,” explains Hun. Similarly, the media room features a ribbed blue fabric to create optimal conditions for both movie marathons and gaming sessions.

The stepped ceiling of the basement floor is another ingenious design element. “It was unusual to have a swimming pool on the second floor, and because of that the entertainment room beneath it had to have a partial ceiling drop,” shares Lim. “We brainstormed with the owners about ways to disguise or make the drop seamless by having this layered ceiling profile with cove lights.” The cove ceilings at the foyer and car porch on the ground floor were similarly designed to hide the beams and other structural elements.

(Related: Home Tour: A Vintage Car Is The Centrepiece Of A Couple's Elegant House In Singapore)

This entertainment room is decorated with the Sanders Air sofa from Ditre Italia, Parenthesis coffee table from Pedrali, Calibre side table from Wendelbo, Santa & Cole table lamp and a custom-made rug
This entertainment room is decorated with the Sanders Air sofa from Ditre Italia, Parenthesis coffee table from Pedrali, Calibre side table from Wendelbo, Santa & Cole table lamp and a custom-made rug
The stepped ceiling of the basement floor creates visual interest while concealing the partial ceiling drop
The stepped ceiling of the basement floor creates visual interest while concealing the partial ceiling drop

Other features have been crafted to improve the flow of natural light, making the house bright and airy. These include the blue bookshelves in the study, which are made with clear glass and high-gloss lacquered compartments to allow daylight to penetrate through the study and into the foyer.

The couple look at the completed result with pride. “Often, what we are most proud of designing are those areas that require a lot of thought and problem solving, even though the result is very subtle,” says Hun. “We always try to use design as a means of problem-solving rather than it existing solely for aesthetic purposes; this makes the design more meaningful.”

(Related: This Dream Penthouse Wows With A Kitchen Concept That Integrates An Indoor Garden)

 

The June-July 2020 issue of Tatler Homes Singapore is available with our compliments on Magzter

Tags

Art & Design Tatler Homes Home Tour home design decor sujonohun interior design architecture pink blue pastel

clear
keyboard_arrow_up

In order to provide you with the best possible experience, this website uses cookies. For more information, please refer to our Privacy Policy.

close