Skip to content
search
Art Design View at Kismis: Get Home Design Ideas From Show Units Inspired by European Vineyards

View at Kismis: Get Home Design Ideas From Show Units Inspired by European Vineyards

View at Kismis: Get Home Design Ideas From Show Units Inspired by European Vineyards
Exposed brickwork and a wine shelf display draw cues to the vineyard inspiration of the new View at Kismis show gallery designed by Sujonohun
By Ryan Reuben
June 21, 2021
For the new sales gallery of View at Kismis, an upcoming luxury condominium development in Bukit Timah, local studio Sujonohun took inspiration from European vineyards to create its modern rustic look in the show units and lobby

Offering his thoughts on overcoming hurdles, thirteenth-century Persian poet Rumi once said: “As you start to walk out on the way, the way appears”. So it was with a recent project by local firm Sujonohun—the design firm created an experiential concept for the sales gallery of View at Kismis, a new luxury residential development in Bukit Timah.

Sujonohun had previously worked on an earlier View at Kismis show unit, which followed a pastoral theme in keeping with Roxy-TE2 Development’s idea of a “residence in a valley”. The modern Tuscan decor of that unit embraced its vineyard inspiration, employing materials such as Italian tiles, dark timber and saddle leather, nature-inspired hues, and streamlined design to great effect.

Related: These Apartments Show A Clever Take On The Modern Tuscan Theme

Bronze-tinted mirrors enhance the sense of space in the show unit
Bronze-tinted mirrors enhance the sense of space in the show unit

“This latest project was a continuation of the show suite we had designed in 2019, which was being demolished to make way for the actual development,” says Sujonohun creative director Molina Hun. Working with design director Yanika Gunawan, Hun gave the new three-bedroom show unit and sales gallery a countryside charm that underpins the development’s modern rustic appeal.

The front of the sales gallery features an elongated entrance with low ceilings
The front of the sales gallery features an elongated entrance with low ceilings

The client had selected an unusual spot for the new sales gallery: a unit tucked away on the third floor of the Beauty World Centre shopping mall. Sujonohun had to work with the site’s odd layout, which featured an elongated corridor at the entrance and low ceiling height.

“As it was not a standalone structure like most show suites, we also needed to be very conscious in creating a sensible yet refreshing addition that didn’t overpower the context of a suburban mall,” says Hun. Ultimately, the unique nature of the site itself allowed Sujonohun ample creative license.

Related: Get Home Design Inspiration From Arova's New Showroom

The angular form of the reception counter echoes the lines of the glass screens behind it
The angular form of the reception counter echoes the lines of the glass screens behind it
Decorated with teal accent cushions, this custom bench maximises the use of space in the dining area
Decorated with teal accent cushions, this custom bench maximises the use of space in the dining area

Having studied the long entrance corridor and its turns, the designers decided to use it as the catalyst of their design strategy. “It made us focus on the theatricality of the journey,” says Hun. “We planned what visitors would encounter first at the entrance to the sales gallery, guiding their eyes to the key focal points, and culminating with the reveal of the different spaces within.”

Sujonohun dressed the floor of the entrance corridor in welcoming wood panels, in a criss-cross arrangement. The ceiling features a terracotta shade that echoes the warm hue of the floor, inviting passers-by to enter for a closer look. Sections of a wall are clad in mirrored panels that mitigate the liberal application of earthy colours here for a more spacious feel. The tunnel features low lighting for a relaxed vibe, offering visitors a calming respite.

Exposed brickwork and a wine shelf display take you back to European vineyard hotel
Exposed brickwork and a wine shelf display take you back to European vineyard hotel
A cosy counter and seat in the wine room adds a relaxed ambience to the space
A cosy counter and seat in the wine room adds a relaxed ambience to the space

The showflat itself communicates a rustic yet luxurious ambience. The living room is awash in diffused lighting for a soothing feel. A patterned ceiling and brick wall infuse this area with texture and character. An opening in the wall at the dining zone creates a link to the wine room, located just behind this space. The wine room is cosy and features a counter, seat and customised bottle racks with built-in lighting. 

Related: Home Tour: A Colourful House With An Elegant Mix of Pink And Blue Rooms

The grid-like patterns on the upholstered headboard and walls create a unified look
The grid-like patterns on the upholstered headboard and walls create a unified look
The master bedroom features glamorous textural walls and a rounded vanity table top
The master bedroom features glamorous textural walls and a rounded vanity table top

A timber-clad corridor celebrates the rich tones of walnut wood, amplified by an eye-catching geometric artwork composed of hand-painted tiles at one end. In the master bedroom, a more contemporary aesthetic dominates, in contrast to the light-filled, agrarian-inspired living spaces.

The modern textural walls are a perfect backdrop for the glimmering headboard. Tactile bedlinen in muted hues, suspended bedside tables and the dressing table continue this design language to form a cohesive, cocooning whole conducive to relaxation.

A set of mirrors creates an infinity effect in the dressing area
A set of mirrors creates an infinity effect in the dressing area
The bedroom features an interesting mix of patterns and colours
The bedroom features an interesting mix of patterns and colours

The entire project took nine months to complete, inclusive of Singapore’s Covid-19 circuit breaker period. The result harnesses an array of design elements to perfectly encapsulate the developer’s modern countryside concept.

Related: This Dream Penthouse Wows With A Kitchen Concept That Integrates An Indoor Garden

Molina Hun, founder of Sujonohun
Molina Hun, founder of Sujonohun
Sujono Lim, founder of Sujonohun
Sujono Lim, founder of Sujonohun

Sujonohun

Founded by husband-and-wife team Sujono Lim and Molina Hun, the firm is the creative force behind residential and hospitality projects that balance comfort, context and emotion. Their expertise extends to overseas assignments, where they adopt the same approach to crafting personalised interiors employing clean lines and bespoke furnishings.

Sujonohun is located at 201 Henderson Road, #06-15 Apex@Henderson; Tel: 6803 8753.

Related: Tatler Design Awards 2021: 3 Emerging Singapore Design Firms to Watch

Tags

Art & Design Tatler Homes interior design interior designer Sujonohun

clear
keyboard_arrow_up

In order to provide you with the best possible experience, this website uses cookies. For more information, please refer to our Privacy Policy.

close